Ronermiddag 7 oktober 2023

Onze eerste Ronermiddag van het seizoen 2023/2024 vond plaats
op 7 oktober.

De voorzitter deed het openingswoord en besprak in het kort het programma voor het nieuwe seizoen, waarbij het ontbreken van de toneelvoorstelling naar voren kwam. Hij heeft uitleg gegeven over de reden van het stoppen met de toneelgroep. Verder bedankte hij onze afscheidnemende voorzitter van de redactie, dhr. Klaas Bruinsma, voor zijn jarenlange inzet met een lekkere fles wijn.

 

Johan Veenstra heeft ons deze middag vermaakt met verhalen uit het dagelijks leven van vervlogen jaren. Hij vertelde zijn verhalen in het Oost-Stellingwerfs, dat voor ons Drenten prima was te verstaan.

Zo had hij een hilarisch verhaal over Menne die onder valse voorwendselen door zijn vrouw Wietske werd meegenomen naar het indertijd populaire tv-programma van Catherine Keil. Een fietstocht van de plattelandsvrouwen kwam voorbij en een verhaal over een logeer partijtje van zijn moeder.
Zijn verhalen werden mooi opgebouwd en zeer beeldend verteld, waardoor het een boeiende middag werd.

Op 11 november staat onze jaarlijkse ledenvergadering op het programma met aansluitend de vertoning van een film met het thema “Feest in Roden”.

Ook deze middag vindt plaats in de Pompstee, aanvang 14.00 uur.